Roletne

roletne ostojic

Aluminijumske roletne

Spoljne roletne i nadgradne

1. Spoljna roletna (kutija ispred prozora)

Spoljne roletne su roletne koje su uglavnom namenjene za naknadnu ugradnju na već postojeće prozore. Kućište se nalazi sa spoljne strane i zaobljenog je oblika. Mogu imati ručno ili motorno upravljanje na taster ili daljinski. Funkcija roletni jeste da spreči prodor svetlosti, poboljša termo i zvučnu izolaciju. Standardno se izrađuju u beloj boji a mogu biti u više dezena drveta ili u boji po želji. Mogu se koristiti i za zaštitu terasa od kiše, sunčeve svetlosti. Roletne se koriste za zaštitu prozora i enterijera od spoljnih uticaja.

2. Nadrgradna ili unutrasnja (kutija iznad prozora)

Nadgradne roletne su roletne koje se ugrađuju isključivo zajedno sa prozorom. Kućište se nalazi iznad prozora i kvadratnog je oblika. Mogu imati ručno ili motorno upravljanje na taster ili daljinski. Funkcija roletni jeste da spreči prodor svetlosti, poboljša termo i zvučnu izolaciju. Standardno se izrađuju u beloj boji a mogu biti u više dezena drveta ili u boji po želji. Roletne se koriste za zaštitu prozora i enterijera od spoljnih uticaja. Mogu biti pvc ili aluminijumske kutije. Vođice su aluminijumske a zastor od aluminijumskih lamelica sa PU ispunom.

Zaštita od buke dostiže do odličnog nivoa sa normalnim staklo-paketom, a sa specijalnim staklima se postižu jos veći nivoi zaštite.

podfasadne

Podfasadna roletna (spoljna kutija, unutar fasadne izolacije potpuno odvojena od stolarije)

Podfasadne roletne se ugrađuju na objekat nakon ugradnje prozora, a pre izrade fasade i zbog toga su prikladne za novogradnju budući da je potrebno prethodno planiranje kako bi se roletne ukomponovale u projekat.ovaj tip roletne moguće je “sakriti” iznutra, ali je za to vrlo bitno da postoji prostor tj. mogućnost dizanja roletne iznad prozora a to se rešava tako što se napravi zub iznad prozora u koji se smesti roletna. One se mogu po potrebi izraditi sa integrisanim rolo komarnikom ali samo u kombinaciji sa kutijom od 165mm i 180mm. Podfasadna roletna se posle montaže prekriva fasadom tako da postaje praktično nevidljiva

podfasadna

Ukoliko Vam je potrebna dodatna informacija u vezi naše PVC stolarije, budite slobodni da nas kontaktirate putem telefona i e-maila.